Aloite: Keravalle halutaan lisää katutaidetta

Purkutaide -projekti on luomalla katutaidetta ihastuttanut keravalaisia kesän aikana. Kymmenet suomalaiset ykkösketjun graffititaiteilijat ovat maalanneet tuhansia neliömetrejä graffititaidetta Keravan keskustassa oleviin purettaviin taloihin. Katutaidetta on tultu ihastelemaan eri puolilta Suomea ja se on uutisoitu näyttävästi valtakunnan mediassa.

Nyt keravalaiset valtuutetut haluavat varmistaa, että katutaide kuuluu jatkossakin keravalaiseen katukuvaan. 36 valtuutettua liittyi Vasemmiston varavaltuutettu Tuukka Kallaksen ja valtuutettu Juha Vuorensyrjän ensimmäisinä allekirjoittamaan valtuustoaloitteeseen.

Selvä enemmistö graffitien kannalla

”Katutaide ja graffiti ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja.

#purkutaide
Syyskuun 28. pävänä MTV3 uutisoi otsikolla – ”Suomalaiset haluavat lisää katutaidetta – Meillä on niin paljon harmaata seinää”. Jutusta ilmenee, että lähes 70% suomalaisista haluaa kaupunkien edistävän katutaidetta kuten seinämaalauksia ja graffiteja.

Me täällä Keravalla olemme jo päässeet nauttimaan katutaiteen helmistä viimeksi Purkutaide-projektin muodossa, joka tarjosi poikkeuksellisen suuren näyttämö niin suomalaiselle kuin ulkomaiselle katutaiteelle. Laajuudessaan hanke hakee vertaistaan Suomessa ja on tuonut paljon positiivista julkisuutta kaupungillemme.

 

Edistetään urbaania kaupunkikulttuuria

Keravan kaupungin tulisi jatkaa hyväksi havaittua suuntaa ja harkita jopa profiloitumista katutaiteen saralla.

Mahdollisuuksia tähän on monia. Voisimme ottaa osaa katutaidefestivaaleihin, järjestää teemavuosia, näyttelyitä, panostaa uusiin graffitiseiniin sekä tietysti tilata uutta katutaidetta kaupunkilaisten iloksi. Myös tarvittavien lupien hankkimisen voi tehdä helpommaksi.

Katutaiteen voidaan elinympäristöä kohentavan ominaisuutensa lisäksi katsoa myös linkittyvän laajemmin kaupunkikulttuuriin ja sieltä kumpuavaan ruohonjuuritason toimintaan, joten suopealla suhtautumisella taiteeseen saatetaan edistää myös muuta asukkaiden toimeliaisuutta ja urbaanin kaupunkikulttuurin syntyä.”

Valtuustoaloitteen allekirjoitti 36 valtuutettua Keravan kaupunginvaltuustossa 10.10.2016.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *