Aloite nuorisotyön kehittämisestä Keravalla

Keravalaiset nuoret tarvitsevat meitä nyt: väkivaltainen käytös, pahoinvointi, lisääntyneet mielenterveys- ja päihdeongelmat ja jopa jengiytyminen ovat asioita, joita kukaan ei halua tapahtuvan.

Siksi valtuutettumme, kansanedustaja Pia Lohikoski, jätti tänään Keravan valtuustossa aloitteen nuorisotyön kehittämisen puolesta. Lue koko aloite alta ja kerro, mitä mieltä olet! 👇

Valtuustoaloite nuorisotyön kehittämisestä Keravalla

Korona-aikana ja sen jälkeen on kuulunut huolestuttavia tietoja nuorten pahoinvoinnista. Väkivaltainen käytös, lisääntyneet päihde- ja mielenterveysongelmat sekä jengiytyminen ovat asioita, joihin on puututtava tehokkaammin. Vakavimmat tapaukset kuuluvat lastensuojelulle ja poliisille. Lisäksi ongelmien ennaltaehkäisyssä tarvitaan nykyistä laajempaa keinovalikoimaa.

Yhteiskunnallinen tarve nuorten kasvua, kehitystä ja turvallisia elinoloja tukevalle nuorisotyölle on kasvanut.

Me allekirjoittaneet Keravan kaupunginvaltuutetut esitämme:

✅ Selvitetään mahdollisuudet kytkeä kaupungin nuorisotyötä tiiviimmin koulujen yhteyteen. Koulunuorisotyötä on jo toteutettu Keravallakin mm. hankkeissa koulupäivien aikana. Selvitetään voisiko nuorisotyön vaikuttavuutta lisätä avaamalla yläkoulujen yhteyteen nuorisotilat, jossa nuoret saisivat viettää kavereiden kanssa aikaa turvallisessa ympäristössä ja joissa olisi nuorisotyöntekijöitä ohjaamassa esimerkiksi kello 15-21. Toimivia esimerkkejä löytyy esimerkiksi Vantaalta ja Espoosta.

✅ Kokeillaan lisäksi valtakunnallisen Aseman Lapset ry:n Walkers -toimintaa, joka täydentäisi kaupungin nuorisotyötä asiasta kiinnostuneiden kuntalaisten avulla. Walkers perustuu vapaaehtoisten aikuisten jalkautumiseen ja läsnäoloon. Walkers on ammatillisesti ohjattua ja tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille nuorille. Jalkautuvan nuorisotyön lisääminen vapaaehtoisten avulla voisi olla sitä, mitä Kerava tarvitsee.

Keravan kaupunginvaltuustossa 14.11.2022

Pia Lohikoski

ja muut allekirjoittaneet valtuutetut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *