Anna Kontula Keravalla 7.12.

Kansanedustaja Anna Kontula saapuu Keravalle 7. joulukuuta kertomaan uudesta luokkalaki -kirjastaan.

Suomea on totuttu pitämään tasa-arvoisuuden mallimaana. Näin ei todellisuudessa ole arvioi Anna Kontula tuoreessa kirjassaan. Kontulan luokkalaki -pamfletti kuvaa, miten Suomen lait ja viranomaiskäytännöt ovat täynnä luokkapohjaista syrjintää ja eriarvoisuutta.

Rajatarkastukset koskevat kaikkia, paitsi niitä, joilla on varaa ohituskaistaan. Eläkejärjestelmässä kaikki maksavat, mutta vain osa saa vanhuuseläkettä. Keskiluokalle tarkoitetuissa palveluissa johtoajatuksena on luottamus, työväenluokalle suunnatuissa taas kontrolli. Eliitin lapset miehittävät arvostetuimmat koulutuslinjat, eikä suinkaan sattumalta. Kansalaisten terveystiedot kuuluvat Suomessa yksityisyyden suojan piiriin, paitsi, jos olet pitkäaikaistyötön. Suomalaisen terveysjärjestelmän eriarvoisuus alkaa olla kansainvälisesti tunnettua. Ja niin edelleen.

Kontula väittää, että samalla kun me tunnistamme muita syrjinnän muotoja yhä paremmin, luokkasyrjinnälle on virallinen Suomi lähes sokea. Hän arvelee myös tietävänsä, miksi.

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan Anna Kontulan kanssa teemasta Keravan kirjaston satusiipeen keskiviikkona 7. joulukuuta. klo 18.

Anna Kontula on tamperelainen kansanedustaja, sosiologi ja kirjailija, jonka aiempia teoksia ovat Tästä äiti varoitti, Näkymätön kylä, Mistä ei voi puhua ja Kirjeitä oikealle.

Tapahtuman järjestää Keravan Vasemmistoliitto

Vapaa pääsy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *