Budjetti hyvinvointialueelle. Vasemmisto pääosin tyytyväinen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäiset talousarvioneuvottelut on saatu päätökseen. Vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmä on pääosin tyytyväinen saavutettuihin neuvottelutuloksiin.

” Sote-uudistus tehtiin, koska nähtiin tärkeäksi turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille, parantaa palvelujen saavutettavuutta, kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja sekä turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti sosiaali- ja terveyspalveluihin”, totesi Vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Pia Lohikoski pitämässään puheessaan aluevaltuuston kokouksessa 20.12.2022.

Vasemmistoliiton mielestä on erittäin tärkeää huolehtia siitä, että heti vuodenvaihteesta lähtien hyvinvointialueen asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut sujuvasti tutuista lähipalvelupisteistä, ja että jokaisen työntekijämme työt sujuvat ja palkat maksetaan ajallaan.

Erityisen hienona aluevaltuustoryhmä pitää, että talousarvion yhteydessä päätettiin, että:

✅️ Neuvolapalvelujen sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon saatavuutta ja saavutettavuutta parannetaan

️️✅️ Lasten ja nuorten mielenterveyttä tuetaan nopeuttamalla pääsyä mielenterveyttä tukevien ja hoitavien palvelujen piiriin

✅️ Seniorineuvolatoiminnan kehittäminen malleja selvitetään ja Vantaan nykyinen seniorineuvonta ulotetaan koko hyvinvointialueelle

✅️ Varmistetaan, että niin omia kuin ostopalveluita valvotaan riittävästi. Erityistä huomiota kiinnitetään lastensuojelun ja vanhus- sekä vammaispalveluiden valvontaan

✅️ Järjestö- ja toiminta-avustuksiin käytettävää määrärahaa korotetaan

✅️ Sosiaalista luototusta jatketaan ilman katkoksia.

✅️ Jalkautuvan ja etsivän päihdetyön mallia selvitetään, samoin selvitetään huumeiden käyttöhuoneiden perustamista, jotta alueellamme voidaan vähentää huumekuolemia ja saada yhä enemmän ihmisiä palveluiden piiriin.

✅️ Kartoitetaan mahdollisuudet perustaa vammaisasioiden osaamiskeskus.

Lisäksi Vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmä on tyytyväinen siitä, että budjettineuvotteluissa hyväksyttiin neuvottelupöytäkirjaan kirjaus tasavertaisesta palvelutarjonnasta, joka kuuluu näin:

”Keravalaisten sotepalveluiden tarjonnasta huolehditaan samanarvoisesti vantaalaisten kanssa. Keravalla järjestetään jatkossakin suun terveydenhuoltoa, kiireellistä suun terveydenhuoltoa ja oikomishoitoa, tarkoituksenmukaisella tavalla järjestäen joko omana tuotantona tai ostopalveluina.”

”Tämä kirjaus on erittäin tärkeä hyvinvointialueemme pienemmän osapuolen, keravalaisen kannalta. On hienoa, että aluevaltuusto haluaa turvata keravalaisten lähipalvelut. Ja samalla tietenkin myös vantaalaisten lähipalvelut”, Lohikoski edelleen toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *