Juhani Lohikoski: Yhdessä parempi Kerava

Kasvatus- ja opetuslautakunnassa kuluvalla valtuustokaudella toimiva Juhani Lohikoski (s. 1972) painottaa avoimuutta ja kuntalaisten osallisuutta päätöksenteossa.

Kaiken päätöksenteon pitää olla julkista. Striimataan valtuuston kokoukset, kaikki kaupungin kokouspöytäkirjat julkisiksi ja helposti löydettäviksi. Lisätään kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia.

Lohikoski näkee myös ympäristötekijät merkittävänä tulevaisuuden satsauksena.

Tavoitteena pitää olla energiaviisaus. Rakennetaan kestävästi ja parannetaan kevyt- ja joukkoliikennettä. Rakennetaan Saviolle uusi kunnallinen päiväkoti, Keravan asemalle vartioitu pyöräparkki ja satsataan HSL:n kehittämiseen.

Työskentely pitkäjänteisesti yhteisten tavoitteiden eteen on Lohikoskelle tuttua.

Olen ylpeä siitä, että vastustin yksin kasvatus- ja opetuslautakunnassa tammikuussa 2014 suurta leikkauslistaa, jossa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen avustajia oltiin karsimassa, alakoulun tunteja leikkaamassa, Untolan leikkikoulua lakkauttamassa, 10-luokkaa ja Kerava-lisää lopettamassa. Olin aiemmin esittänyt valtuustossa, että nostaisimme verotuloarviota niin, ettei leikkauksia tarvitsi suorittaa. Toimintani oli yksi sykäys prosessissa yhdessä keravalaisten vanhempien mielenosoituksien kanssa, joka sai kuntapäättäjät miettimään asiaa uudelleen ja leikkauslistat revittiin. On tärkeää aina esittää perusteltu vaihtoehto leikkauslistoille. Kävi vielä niin, että esittämämme verotuloarvio oli pitkälti se mikä toteutui tuona vuonna.

Sompiossa asuva Lohikoski haluaa olla mukana kehittämässä yhteistä Keravaa:

Tykkään Keravan useista eri ulkoilualueista Pihkaniitystä metsineen ja kallioineen Keinukalliosta mainioine hiihtolatuineen, pururatoineen ja juoksuportaineen. Pidän myös Keravan kaupunkikulttuurista, jota asukkaat aktiivisesti synnyttävät. Täällä on mukava asua.

Tutustu lisää Juhanin kotisivuilla ja seuraa Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *