Jukka Pesu: Me voimme vaikuttaa

Lapilassa asuva Jukka Pesu (s. 1959) jakaa työkseen postia. Pesu on ehdolla nyt kolmatta kertaa. Hän näkee tärkeimmiksi tavoitteiksi ympäristöön liittyvät teemat.

Voisi ajatella, että ilmastonmuutos olisi mahdollisimman kaukainen aihe kuntavaaleissa – että se kuitenkin tapahtuu meistä riippumatta ja että me olemme vain pienen pieniä tomuhiukkasia, joiden tekemisilllä ei ole merkitystä. Valitettavasti ilmastonmuutos on jo täällä, mutta me voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa joko lisäämällä sen vaikutuksia tai vähentämään niitä. Valinta on meidän.

Paikallistasolla kestävän kehityksen mukaista on tukea julkista liikennettä, kaavoittaa tiiviisti, rakentaa energiapihejä rakennuksia ja jättää riittävästi viheralueita rakennetun ympäristön sisään – rakentaa ihmisen mittaista kaupunkia. Julkisen liikenteen tukeminen ja lähiruoan laajempi käyttö kouluissa, terveyskeskuksessa sekä päiväkodeissa ovat myöskin osana kestävämpää huomista.

Pesu kehuu Keravaa hyväksi kaupungiksi ruumiille ja sielulle

Liikenneyhteydet ovat Keravalla erinomaiset. Pidän erityisesti rautatien läheisyydestä, koska en omista sen enempää autoa kuin ajokorttiakaan. Myös kevyen liikenteen reittejä on kivasti lähes kaikkialla, joten pyörällä ajaminen on turvallista.

Meillä on hieno ja monin tavoin toimiva kirjastorakennus. Monipuolisen kirja-, sanoma-, aikakausilehti- ja äänitetarjonnan lisäksi siellä järjestetään muun muassa musiikki-, keskustelutilaisuuksia. Lisäksi toistuvat kuvataidenäyttelyt valtaavat seiniä sisällä ja ulkoikkunoita.

Sain kunnian olla vaalikaudella 2009-2013 sivistystyönlautakunnassa jäsenenä ja silloin Keravalle syntyi Sinkka. Oli hienoa päästä niin läheltä seuraamaan sellaista prosessia, jonka lopputuloksena Keravalle saatiin toimiva rakennus sekä taide- että kulttuurihistorialliselle museolle. Kulttuuri ja kuvataide erityisesti ovat lähellä sydäntäni. Opiskelinkin alaa 1980-luvulla Taideteollisessa Korkeakoulussa

Yhteiskunnallinen näkemyksellisyys on Pesulla verissä:

Poliittinen esikuvani on jo edesmennyt oma isäni, Toivo Pesu, joka oli vuosikymmenet mukana Keravan kunnallispolitiikassa. Vasemmistolainen ajattelutapa ja maailmankatsomus on tullut minulle tutuksi siis jo kotoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *