Kari Salonen: Ei arvota niitä päätöksiä!

Keravan Vasemmiston puheenjohtajana toimiva Kari Salonen (s. 1983) peräänkuuluttaa resursseja kaupungille. Salonen on ammatiltaan sairaanhoitaja, ja hän näkeekin työvoimapulaa erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa:

Kerava tarvitsee työntekijöitä! Perusterveydenhuolto, vanhustenhuolto, sosiaalityö ja nuorisotyö tarvitsevat kaikki tekijöitä. Tehostamisen nimissä henkilöstöstä on puristettu viimeisetkin mehut irti, hyvät palvelut tarvitsevat osaavaa henkilökuntaa, kaikkea ei voi laittaa vapaaehtoisten varaan. Mielenterveyskuntoutujat tarvitsevat terapiaa, päihdeongelmaiset kuntoutusta, työttömät töitä, syrjäytyneet apua ja vanhukset jonkun joka välittää. Jokainen euro joka ennaltaehkäisevään työhön laitetaan maksaa itsensä moninkertaisena takaisin.

Myös yhdistysten toiminnan turvaaminen on Saloselle tärkeä asia

Keravalaiset yhdistykset tarvitsevat lisää tiloja. Nuorisoyhdistykset, vanhusjärjestöt sekä erilaiset harrastekerhot sekä urheiluseurat tarvitsevat tiloja toimintaansa. Nykyään yhdistykset joutuvat taistelemaan keskenään saadakseen tiloja toiminnalleen, täyttämään kattavia selvityksiä ja uhraamaan aikansa varsinaiselta tekemiseltä siihen, etä selvittävät miten ne pikkuhilut mitä kaupunki on mahdollisesti myöntänyt on käytetty. Kaupungin tulisi mahdollistaa harrastaminen ja toimiminen, eikä estää sitä.

Salosen luottamustehtäviin kuluvalla valtuustokaudella kuuluu jäsenyys sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Työskentely on ollut antoisaa, mutta myös haastavaa.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä antoisinta on vaikuttaa positiivisesti yksittäisten ihmisten asioihin, vakuuttaa muu lautakunta siitä että joku ansaitsee kuljetuspalvelun, omaishoidontuen tai toimeentulon. En tietystikään voi mennä yksityiskohtiin siitä mitä yksittäisten ihmisten päätöksissä on tehty, mutta kun onnistut vakuuttamaan muut lautakunnan jäsenet, tai ainakin valtaosan siitä että tulkintasi on oikea, olen tehnyt jotain konkreettisesti jonkun hyväksi

Olisin myös toivonut monen asian menevän toisin, päällimmäisenä tulee mieleen se, kuinka apotti-potilastietojärjestelmään liittyminen hoidettiin. Sosiaali- ja terveyslautakunnan yksimielisen päätöksen yli käveltiin puutteellisin tiedoin ja jätettiin liittymättä. Lopulta paria vuotta myöhemmin, liittymisestä päätettiin koska vihdoin nähtiin sen myönteiset puolet. Mikään ei ollut muuttunut, mutta yllättäen faktat jotka olivat pysyneet samoina jo vuosia kelpasivatkin. Toinen ongelma oli sosiaalinen luototus, joka vihdoin saatiin hyväksyttyä lisäarviona budjettiin lautakunnassa tänä vuonna. Sosiaalinen luototus estää ihmisiä ajautumasta toimeentulotuen varaan, tästä huolimatta asiaa ei olla saatu budjettiin kuin vasta nyt, useista esityksistä huolimatta.

Salosella on selvä näkemys parhaasta tavasta vaikuttaa tärkeisiin asioihin:

Vasemmistoliittoon liityin koska se on arvoliberaali vasemmistopuolue. Olemme usein osoittaneet olevamme oikeassa, esimerkiksi eduskuntavaaleissa olimme ainoa puolue joka ajoi velkaelvytystä leikkausten sijaan. Jälkikäteen linjamme on todettu oikeaksi, kuten usein aiemminkin ajamissamme asioissa. Tosin, eipä se minua haittaa. Mieluummin olen oikeassa ja häviän, kuin olen väärässä.

Mikä Keravassa sitten on Saloselle rakkainta?

Kerava on kotikaupunkini, pieni suuri kaupunki josta on helppo poistua ja helpompi palata. Olen täällä viihtynyt lapsuuteni, nuoruuteni ja aikuisuuteni. Miehen voi saada pois Keravalta muttei Keravaa pois miehestä. Kaikki on lähellä, kävellen ja pyörällä pääsee joka paikkaan. Parempia baarejakin on nähty, pari viime vuottaa yöelämä Keravalla on ollut kuollutta, mutta sekin on piristymään päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *