Kaupungin palveluverkkoa päivitetään

Pia Lohikoski (vas), Tuija Husari ja Juhani Lohikoski.


Tänään oli Keravan kaupunginhallituksen ja palveluverkkotyöryhmän iltakoulu palveluverkon kehittämisestä. Vasemmistoa kokouksessa edustivat kaupunginhallituksen jäsen Pia Lohikoski, varajäsen Tuija Husari sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan varapuheenjohtaja Juhani Lohikoski.

Voimassa oleva palveluverkkosuunnitelma hyväksyttiin kaksi vuotta sitten kaupunginvaltuustossa. Nyt on tarkoitus päivittää suunnitelmaa muun muassa päiväkoti- ja kouluverkon osalta sekä miettiä laajemmin investointeja liikunta- ja vapaa-aikapuolella.

”On tärkeää, että päiväkodit ja koulut ovat hyvässä kunnossa ja niiden verkko on kattava. Haluamme tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuden opiskella lähellä kotiaan sekä pienentää yksittäisten yläkoulujen oppilasmäärää useammalla yläkoululla, Onkin tärkeää, että keskuskoulu peruskorjataan mahdollisimman nopealla aikataululla”, näkee Juhani Lohikoski.

”On tärkeää, että kaupunkikuvassa mahdollistetaan kaupunkilaisten aktiivisuus niin kulttuuri- kuin liikuntapuolellakin. Kynnys esimerkiksi kulttuuritapahtumiin osallistumiseen pitää olla matala, jotta se mahdollistaa kaikkien keravalaisten osallistumisen lompakon paksuuteen riippumatta”, näkee Tuija Husari.

”Haluamme parantaa nuorten vapaa-ajanmahdollisuuksia kehittämällä nuorisotyötä koulujen yhteydessä. Miksei Keravallakin olisi nuorisotaloja koulujen yhteydessä, kun siitä on muualla saatu hyviä kokemuksia. Samoin tasa-arvon edistämiseksi olisi hyvä, että kaupungissamme olisi laajemmin matalankynnyksen harrastusmahdollisuuksia niille, jotka eivät korkeiden harrastusmaksujen vuoksi pysty nyt mitään harrastamaan. Samoin on tärkeää, että järjestöyhteistyötä vahvistetaan, muun muassa Walkersiin jalkautuva nuorisotyö on tärkeä lisäosa kaupungin nuoria tukevaan toimintaan”, sanoi Pia Lohikoski

”Näen tärkeäksi, että Keravalla otetaan vakavasti aikuisten perustaitojen vahvistaminen. Tässä opistolla voisi olla rooli ammatillisen koulutuksen kanssa. Maahanmuuttajien asema vahvistuu myös Keravalla. On tärkeää, että satsata kotouttamisen vahvistamiseen ja kielikoulutuksen mahdollistamiseen kattavasti”, jatkaa Juhani Lohikoski.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *