Kerava tarvitsee oman koronasta toipumisen suunnitelman

Valtuutettu Pia Lohikoski teki maanantaina 14.12. kaupunginvaltuuston budjettikäsittelyssä korosta toipumisen suunnitelman -ponsiesityksen.

”Kerava tarvitsee oman koronasta toipumisen suunnitelman- Vasemmiston ponsiesitys koronaexitistä

Vaikka koronapandemia ei ole vielä edes ohi, on meidän mietittävä, miten koronan aiheuttamaa keravalaisten hyvinvointivelkaa aiotaan kuroa kiinni. Koronalla tulee valitettavasti olemaan pitkä varjo ja meidän on tehtävä kaikkemme, että varjo jäisi mahdollisimman pieneksi.

Helsingin kaupunki teki 70 miljoonan euron koronaexit-suunnitelman vuosille 2022 ja 2023.Eli ylimääräisen lisäpanostuksen, jolla kurotaan umpeen sote-puolen hoitovelkaa, kasvatus- ja opetustoimen oppimisvelkaa ja vapaa-aikatoimen kautta myös hyvinvointivelkaa.

Vastaavia koronasta toipumisen suunnitelmia ja budjettilisäyksiä on tehty muissakin kaupungeissa. Esimerkiksi Vantaa budjetoi 18 miljoonaa euroa koronasta toipumiseen.

Havainnollistan mittasuhteita: Helsingissä on asukkaita noin 658.000 ja Keravalla noin 37.000. Jos Keravan kaupunki tekisi vastaavan kokoisen koronasta toipumisen suunnitelman, kuin Helsinki, olisi meidän pitänyt varata budjettiin ensi ja seuraavalle vuodelle lähes +4 miljoonaa euroa. Sen sijaan Keravan budjettisopimus tavoittelee yhteensä -6 miljoonan säästökuuria seuraaville kolmelle vuodelle. Itse esitin taannoin Keravan valtuustoryhmien välisissä budjettineuvotteluissa, että kaupungin tulisi tehdä oma koronasta toipumisen suunnitelma, enkä noin suuria summia rohjennut edes ajatella, mutta valitettavasti kannatusta ei tullut.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä tekee seuraavan ponsiesityksen:

✅ ”Keravan kaupunki tekee kevään 2022 aikana oman konkreettisen koronasta toipumisen suunnitelman, jossa suunnitellaan miten Kerava aikoo purkaa sosiaali- ja terveyspalveluiden hoito- ja palveluvelkaa, ja kuinka korjata lasten ja nuorten oppimis- ja hyvinvointivelkaa.”

Valtuusto äänesti koronaexit-suunnitelmasta, mutta valtuuston enemmistö ei halunnut äänin 27-24 hyväksyä pontta. Ponsi kirjattiin sitten pöytäkirjaan Vasemmistoliiton pontena, ei koko valtuuston.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *