Keravan Vasemmisto julkistaa uusia ehdokkaita

Keravan Vasemmistoliitto julkaisee kuusi uutta ehdokasta kuntavaalien ehdokaslistaltaan. Mukana on pitkän linjan valtuutettu Maila Hölttä ja viisi muuta kiinnostavaa ehdokasta.


Katja Boman on psykiatrinen sairaanhoitaja, terveystieteiden kandidaatti ja maisteriopiskelija. Hän haluaa ajaa sellaisten ihmisten asiaa, jotka eivät välttämättä itse saa ääntään riittävästi kuuluville.
– Tarkoitan mielenterveyspotilaita, vanhuksia, vammaisia, pitkäaikaissairaita, lapsia ja nuoria. Etenkin mielenterveydenongelmien hoitaminen on minulle tärkeä aihepiiri, kertoo Boman.

 

 
Ammattiliitossa työskentelevä Juhani Lohikoski kannustaa Keravaa energiaviisauteen.
– Ilmastonmuutoksen haasteeseen vastataan parhaiten energiaviisaalla kaavoituksella ja rakentamisella. Tehdään Keravasta esimerkki kunta, joka satsaa aurinkoon, tuuleen ja maalämpöön. Rakennetaan terveellisiä, turvallisia ja energiaystävällisiä kouluja, päiväkoteja ja asuntoja. Tuetaan joukkoliikennettä ja tehdään vartioitu pyöräparkki asemalle, sanoo Lohikoski.

 

 

 

Pitkän linjan kaupunginvaltuutettu Maila Hölttä kertoo lähteneensä ehdokkaaksi koska niin moni pyysi.
– Haluan jatkaa työtäni heikompiosaisten ja syrjäytettyjen puolesta. Vanhojen ihmisten joukossa heitä on paljon, liian paljon, näkee Hölttä.

 

 

 

 

Tom Åstrand on ensi kertaa ehdolla. Hän summaa itselleen tärkeitä asioita.
– Rasismin vastaisuus. tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja kestävä kehitys. Suomen vahvuus on ollut, että kaikki, myös heikommat, pidetään mukana. Taataan tämä jatkossakin julkisilla palveluilla.
– Tuen julkista liikennettä ja julkista, avointa päätöksentekoa, linjaa Åstrand.

 

 

 

Keravan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Kari Salonen haluaa kunnalle lisää työntekijöitä ja yhdistyksille toimintatiloja.
– Perusterveydenhuolto, vanhustenhuolto, sosiaalityö ja nuorisotyö tarvitsevat tekijöitä. Tehostamisen nimissä henkilöstöstä on puristettu mehut irti. Hyvät palvelut tarvitsevat osaavaa henkilökuntaa, kaikkea ei voi laittaa vapaaehtoisten varaan. Jokainen euro, joka ennaltaehkäisevään työhön laitetaan maksaa itsensä moninkertaisena takaisin.
– Nuorisoyhdistykset, vanhusjärjestöt sekä erilaiset harrastekerhot sekä urheiluseurat tarvitsevat tiloja toimintaansa. Kaupungin tulisi mahdollistaa harrastaminen ja toimiminen, eikä estää sitä, linjaa Salonen.

 


Listan nuorimpia ehdokkaita on 19-vuotias Matias Ovaska.
– Minulle tärkeitä asioita ovat muun muassa oman ikäluokkani asiat. Tarvitaan lisää aktiviteetteja nuorille. Etenkin vanhemmalle nuorisolle, noin 16-22 vuotiaille, näkee Ovaska.

 

 

 


Aiemmin Keravan Vasemmistoliitto on julkaissut, että sen listalta valtuustopaikkoja hakevat yrittäjä Shamsul Alam, nuorisolääkäri Miila Halonen, pääsihteeri Antti Kettunen, järjestö- ja koulutuspäällikkö Pia Lohikoski, opettaja Tuija Husari ja työsuojeluvaltuutettu Mikko Raunio.

Keravan Vasemmistoliiton listalla on 26 ehdokasta. Julkaisemme ehdokkaita lisää ensi viikon alussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *