Lähipalvelut turvattava ja hoitojonot purettava

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäiset talousarvioneuvottelut ovat käynnissä. Hyvinvointialue tulee vastaamaan Vantaan ja Keravan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä 1.1.2023 lähtien, kun soteuudistus astuu voimaan. Vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmä lähtee hyvinvointialueen talousarvioneuvotteluihin kärkinään lähipalvelujen turvaaminen ja hoitojonojen purku.

Vasemmistoliiton tärkeimpiä tavoitteita hyvinvointialueella on lähipalveluiden, vahvistaminen. Arjen kannalta tärkeiden palveluiden kuten sosiaali- ja terveyskeskusten ja hammashoidon palveluiden tulee jatkossakin löytyä läheltä.

”Hoitoon pitää jatkossakin päästä tuttuun paikkaan, omalle, hammashoitolaan tai sosiaalipalveluihin. Tämä tarkoittaa myös koulujen oppilashuollon palveluiden säilyttämistä jatkossakin kouluilla, ei keskittämistä suuriin yksiköihin”, toteaa aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Pia Lohikoski.

Alueellisen yhdenvertaisuuden lisäksi Vasemmiston aluevaltuustoryhmä painottaa neuvotteluissa hoito- ja palvelujonojen lyhentämistä, sillä nopea hoitoon pääsy on edullisinta ja inhimillistä hoitoa. Aluevaltuustoryhmä esittää neuvotteluissa mm. erityistä jonojen purkuohjelmaa terveyskeskuksiin ja suun terveydenhuoltoon.

”Saimme jo aiemmin toruttua asiakasmaksujen rajut korotukset. Nyt päätavoitteemme on purkaa ylipitkiä jonoja erityisesti terveyskeskuksissa, hammashoidossa, vanhustenhoidossa ja nuorten mielenterveyspalveluissa”, toteaa aluehallituksen jäsen Antero Eerola.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäinen talousarvio hyväksytään lopullisesti tiistaina 20.12.2022.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *