Lapsiperheiden hyvinvointi budjettineuvottelujen kärkeen

Keravan Vasemmistoliitto haluaa pienemmät ryhmäkoot ja säilyttää tasa-arvoisen päivähoito-oikeuden päiväkodeissa.Keravan Vasemmistoliitto haluaa nostaa lapsiperheiden hyvinvoinnin Keravan budjettineuvotteluiden kärkeen. Se tarkoittaa päiväkotien osalta tavoitteeksi pienempiä ryhmäkokoja ja tasa-arvoisen varhaiskasvatuksen turvaamista kaikille lapsille.

Koulujen osalta se tarkoittaa luokkakokojen pienentämisen jatkamista. Ehdotamme lisäksi leikkipuistoihin maksutonta kesäruokailua lapsille, Keravan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Pia Lohikoski kertoo.

Lisää resursseja terveydenhoitoon

Lisäksi Keravan Vasemmistoliitto asetti tavoitteeksi budjettineuvotteluihin sosiaali- ja terveystoimen alibudjetoinnin lopettamisen. Se tarkoittaisi käytännössä lisää henkilöstöresursseja mm. terveyskeskukseen, kotihoitoon, toimeentulotukeen, lastensuojeluun, perheneuvolaan, mielenterveys- ja päihdepalveluihin sekä puheterapiaan.

Työllistetään sakkojen maksamisen sijaan

Kunnan omat työllistämispalvelut kaipaisivat myös lisäresursseja. On paljon järkevämpää työllistää palkkatukityönä kuntaan lisää henkilökuntaa esimerkiksi avustaviin tehtäviin, kuin maksaa valtiolle sakkomaksuja siitä, että pitkäaikaistyöttömiä ei työllistetä.

Pitkällä tähtäimellä Keravan Vasemmistoliitto tavoittelee myös terveyskeskusmaksuista luopumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *