Liukkonen: Nuorten asuntopulaan puututtava

Keravan kaupungin hallituksen viimeisimmässä kokouksessa käytiin keskustelua asuntorakentamisesta. Vasemmiston kaupunginhallituksen jäsen Oili Liukkonen esitti sosialidemokraattien Aili Reenin kannattamana, että kaupunki satsaisi sosiaaliseen rakentamiseen, joka auttaisi nuorten asuntopulaan.

Liukkonen esitti, että Avaran kovanrahan tonttien luovutusta NCC:lle ei pidä hyväksyä, koska sille tulee liikaa tontteja varastoon. Sillä on jo nyt kaksi tonttia Heikkilänmäeltä ja kolme tonttia Ahjosta, jotka NCC myi edelleen Eläke-Fennialle, joka myy tai vuokraa takaisin kaksinkertaisella varainsiirtoverolla, eikä kukaan tiedä, millä vuokralla. Kaupungin ei pidä edistää tonttikeinottelua.

Tontit pitää ostaa takaisin kaupungille osaksi luovutettavaksi Nikkarinkruunun tai jonkun muun rakennuttajan vuokra- ja muuhun sosiaaliseen asuntotuotantoon, Liukkonen vaati.

– Nikkarinkruunun asuntojonossa on tämänpäiväisen tiedon mukaan 434 henkilöä. Asunnottomia on 45. Valtaosa hakijoista on nuoria keravalaisia sekä sellaisia, jotka ovat saaneet työpaikan Keravalta. Pieni osa on muista kunnista Keravalle pyrkiviä vanhempia henkilöitä, hän kertoi.
Kaupungin ei pidä sallia, että rakentamisajan sakoista luistetaan. Sopimukset on tehty noudatettaviksi ja toinen osapuolikin on ne hyväksynyt. Lisäksi nyt on edullista rakentaa sekä vuokra- että omistusasuntoja, kun lainakorot ovat alhaalla, Liukkonen näki.
Oili Liukkonen esitti, ettei kaupunginhallitus hyväksy kyseisten tonttien edelleenluovutusta. Yhtiön on luovutettava ne sellaisille rakentajille, jotka toteuttavat hankkeet välittömästi ja osan myös vuokra-asuntoina tai palautettava ne kaupungille, joka päättää niiden käytöstä. Kaksinkertainen varainsiirtovero ja muiden lisäkustannusten periminen on estettävä.

Oili Liukkosen esitystä kannattivat sosialidemokraateista Airi Reen ja Markku Kopra. Vastaan äänestivät kokoomuslaiset ja vihreiden edustaja, sekä sosialidemokraateista Anne Karjalainen ja Ilppo Alatalo. Äänestystulos oli 7-3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *