Miila Halonen: Jokaisella on oikeus olla paras versio itsestään

Saviolla asuva nuorisolääkäri Miila Halonen (s. 1977) on ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Keravaa hän katselee innostunein silmin:

Kun muutin Keravalle 4 vuotta sitten Espoosta hämmästelin pienen kaupungin sukkeluutta ja palveluiden toimivuutta. Kerava on näppärän kokoinen kaupunki loistavalla sijainnilla.

Halosen tavoitteet liittyvät erityisesti koulu- ja piskeluterveydenhuoltoon:

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon henkilöresurssit pitää saada suosituksia vastaavalle tasolle. Nämä palvelut ovat mitä parhainta syrjäytymisen ja eriarvoistumisen ennaltaehkäisyä. Toiseksi raskauden ehkäisyn tulee olla alle 25-vuotiaille maksutonta. Se on myös eriarvoistumista vastustava teko.

Tasa-arvoista maailmaa kohti työskentelevä Halonen nimeää vaikuttajikseen samanhenkisiä toimijoita:

Esikuviani ovat ihmiset, jotka jaksavat taistella epäoikeudenmukaisuutta vastaan ihmisoikeuksien puolella vuodesta toiseen rohkeasti ja lannistumatta.

Ihailen ihmisiä, jotka puhuvat niiden puolesta, joiden ääni ei kanna ja jotka eivät pysty ajaa etujaan. Tällainen esikuva politiikan puolelta on esimerkiksi presidentti Tarja Halonen tai kansanedustaja Hanna Sarkkinen.

Halonen on ehdolla nyt ensimmäistä kertaa. Tuleville poliittisille teoille hän näkee Vasemmistossa parhaan alustan:

Olen poliittisen urani alkumetreillä, eikä minulla ole suuria tekoja, joilla ylpeillä. Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että lähdin rohkeasti kuntavaaleihin ehdolle. Uskon asiaani ja haluan muutosta – kai siitäkin voi olla ylpeä!

Vasemmistoliitto puhuu minun kieltäni. Se on ihmisoikeuksien puolella, eikä pelkää suorapuheisuutta ja vahvaa kannanottamista. Vasemmistoliiton periaateohjelma alkaa sanoin ” Vasemmiston tavoitteena on vapauttaa ihmiskunta sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta.”. Se voisi olla myös oman elämäni motto.

Tutustu lisää Miilan kotisivuilla ja seuraa Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *