Nuorisotakuu Keravalla pitää olla muutakin kun sanoja paperilla

Keravan Vasemmisto näkee nuorisotakuun yhdeksi tärkeimmistä hankkeista. Olisikin tärkeää, että se onnistuisi muutenkin kuin vain kauniina sanoina paperilla, totesi Keravan Vasemmiston ensimmäinen varavaltuutettu Juhani Lohikoski valtuustossa 13.5. Valtuusto käsitteli vastausta aloitteeseen, jossa kysyttiin miten Kerava aikoo hoitaa nuorisotakuun.

”Vastauksessa aloitteeseen korostetaan ylivirastojen kulkevaa yhteistyötä. Tämä näkyy mm. johtajien muodostamassa yhteistyöryhmässä. On hyvä, että nuorisotakuuta ajetaan kokonaisvaltaisesti. Keravan Vasemmisto toivoo, että tällainen yhteistyö toimisi laajemminkin esimerkiksi tänään asialistalla olevan Untolan toimintakeskuksen kohdalla, jotta syrjäytymisen ennaltaehkäisevä toiminta olisi mahdollista.

Keravan Vasemmisto näkee, että johtajien yhteistyön lisäksi pitäisi keskiöön ottaa nuorten kanssa työskentelevät opettajat, terveydenhoitajat ja muut keravalaiset kenttätason työntekijät. Yhtälailla nuorille pitäisi ottaa kokonaisvaltaisesti vaikuttamaan hankkeen onnistumiseen.

Kaupunginhallitus on aloitteeseen liittyvässä vastauksessa halunnut laajentaa yhteistyöryhmää kaupunginhallituksen, oppilaitoisten ja seurakunnan edustajalla. Epäselväksi tässä jää mitä seurakuntaa tarkoitetaan, kun puhutaan yksikössä. Koemme, että olennaisempaa olisi täydentää ryhmää nuorten parissa toimivilla kolmannen sektorin järjestöillä, johon mukaan luettaisiin myös uskonnolliset ryhmät, mutta myös monet muutkin tärkeät urheiluseurat ja kansalaisjärjestöt.

Keravan Vasemmisto kannattaa, etä asia palautetaan takaisin valmisteluun mainitsemamme kohdat huomioiden.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *