Ponsi asuntopoliittiseen ohjelmaan

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Maila Hölttä esitti Keravan Vasemmistoliiton ponnen kaupungin asuntopoliittiseen ohjelmaan, joka hyväksyttiin valtuustossa 12.12.2016.

Vomman 42 asunnolla kaupunki kaunistelee tuetun vuokra-asuntotuotannon lukujaan. Onko myös Helmiinan ja Hopeahovin asunnot otettu huomioon? MAL-sopimuksessa mainitut asuntojen rakentaminen ja perusparannukset jne. eivät tarkoita hoitolaitoksia vaan yksittäisiä asuntoja.

Onko asuntopoliittisessa ohjelmassa otettu huomioon, että Terhikinpuistosta on purettava 22 asuntoa uudisrakentamisen tieltä? Ne vähentävät ARA-vuokra-asuntojen määrää vuodelle 2019 suunnitellusta 70 asunnosta.

Ohjelmaan tulee lisätä tarkastelu asuntojen toteutumisesta aiempina vuosina. Siitä saisi tärkeää tietoa tuleville tavoitteille. Valitettavasti yhtenäkään aiempana vuotena tavoitteita ei ole saavutettu.

Vuoden 2020 asuntotuotannosta puuttuvat tuetut kohteet. Kovan rahan tuotantoa edustavat keskustaan tulevat 200 asuntoa ja yksi Ornon tontille suunniteltu 36 asunnon kohde.

Vartailu valtion ja kuntien väliseen uusimpaan MAL-sopimukseen on hieman hankalaa, koska se käsittää vuodet 2016-2019, ja Keravan asuntopoliittinen ohjelma koskee vuosia 2016-2020. Vuosiluvut pitää yhtenäistää.

Vuosien 2016-2020 tuotantotavoite on 1872 asuntoa eli n. 374 as./vuosi. Yleiskaavan mukainen asuntotuotantotavoite on 400 as./vuosi. Aiempina vuosina MAL:n mukainen tavoite on ollut 470 asuntoa/vuosi, tästä määrästä on koko sopimuskaudella 235 ARA-vuokra-asuntoa. Melko varmoja asuntoja on nyt hyväksyttävässä asuntopoliittisessa ohjelmassa 1681. Jos vielä 22 Terhikinpuiston nykyistä asuntoa otetaan laskelmissa huomioon, tuloksena on 1659 uutta asuntoa. Mikä on lähinnä oikea tavoiteluku? ARA-vuokra-asuntoja toteutuu MAL-sopimuskaudella vain 103.

Keravan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *