Valtuustoaloite: ilotulitusten korvaaminen laservaloesityksellä

Vasemmistoliiton valtuutettu Pia Lohikoski jätti valtuuston kokouksessa 10.12.2018 aloitteen uudenvuoden ilotulituksen korvaamisesta laservaloilla. Aloitteen allekirjoitti yhteensä 24 valtuutettua.

Aloitteen teksti:

Valtuustoaloite kaupungin tarjoaman uudenvuoden ilotulituksen korvaamisesta ympäristöystävällisemmällä laservaloesityksellä

Uudenvuoden ilotulitus on lasten ja perheiden iloinen juhla, jonka Keravan kaupunki on perinteisesti tarjonnut. Uudenvuoden yhteinen juhlinta kaupunkilaisten kesken on tärkeä yhteisöllinen tapahtuma.

Laservalot ovat ilotulitteita modernimpi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto, josta ei muodostu jätettä eikä luonnolle haitallisia aineita. Keravan kaupunki voisi selvittää mahdollisuuksia luopua tulevaisuudessa uudenvuoden ilotulituksesta ja järjestää sen tilalle laser- ja valonäytöksen. Tällöin myöskään eläinten ei tarvitse pelätä ääniä. Esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliitto kertoo sivuillaan ilotulituksen haitoista.

Tänä vuonna Espoossa korvataan Suomen ensimmäisenä kaupunkina uudenvuoden ilotulitteet laservaloilla. Luvassa on näyttävä laservaloesitys, tunnelmallisesti valaistu tapahtuma-alue sekä liikkuva valotaideteos. Lisäksi 1400-luvulla rakennettu Espoon tuomiokirkko juhlavalaistaan tapahtuman ajaksi. Osassa laservaloesitystä kuullaan myös yleisön valitsemaa musiikkia.

Me allekirjoittaneet valtuutetut kannatamme, että Keravan kaupunki selvittää mahdollisuuksia toteuttaa tulevaisuudessa Aurinkomäelle uudeksi vuodeksi juhlavalaistu tapahtuma-alue sekä korvata ilotulitteet laservaloesityksellä.

Keravalla 10.12.2018

Pia Lohikoski ja muut allekirjoittaneet valtuutetut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *