Aloite: Yleiskaavan TP-3 työpaikka-alueiden muuttamista Keravan Jokivarren kaupunginosasssa

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme yleiskaavan TP-3 työpaikka-alueiden muuttamista Keravan Jokivarren kaupunginosassa viereisen MU-2 alueen mukaiseksi maa- ja metsätalousalueeksi, jolla on retkeilyyn ja ulkoiluun liittyviä virkistysarvoja. Esitämme myös rakennuskiellon (MRL 38 §) ja toimenpidekiellon (138 §) asettamista muutostyön ajaksi.

Perustelut

TP-3 työpaikka-alueella sallittaisiin toimisto- ja palvelutilan rakentamista, logistiikkatoimintoja, ympäristöhäiriötä aiheuttamatonta teollisuutta sekä siihen liittyvää myymälätilan rakentamista ja varastointia.

Maisemalliset ja virkistysarvot ovat kuntalaisille tärkeämpiä ja kestävämpiä kuin kallioharjanteen louhinta ja tasaaminen työpaikka-alueeksi, joka pilaisi Lahdentien maiseman ja sen takana olevan virkistysalueen käytön. Tästä on esimerkkinä kaupungin toimeenpanema pohjoisen Koivulan työpaikka-alueen 20 metriä korkean kallion louhinta, josta jää pysyvä arpi Lahdentien maisemaan ja ristiriita Haukkavuoren suojelualueen ja viereisen omakotialueen kanssa.

Yleiskaavan muuttamisen tärkeys ja kiireellisyys on tullut ajankohtaiseksi Jokivarressa Destian louhinta- ja murskaushankkeen vuoksi. Kaupunginhallitus antoi siitä vastustavan lausunnon, mutta joutui myötäilemään vahvistettua yleiskaavaa edellyttämällä, että ”Kaupungin kanssa tulee neuvotella ennen luvan myöntämistä hankealueen louhintatasojen korkomaailma soveltuvaksi alueen yleiskaavan mukaisen työpaikka-alueen infran toteutukseen”.

Kaupungin lausunto ei siis estä Destian hanketta eikä louhinnan jatkumista ja luonnon hävittämistä. Senkin vuoksi esittämämme toimenpiteet ovat kiireelliset ja välttämättömät.

Keravalla 22.4.2021

Shamsul Alam ja aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut

Kuva: SLL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *