Valtuustoaloite: Poliittisen työryhmän perustaminen polkupyöräilyn edistämiseksi

Keravan kaupunginvaltuuston kokouksessa 4.6.2018 jätettiin historiallisen monitahoisella joukolla valtuustoaloite polkupyöräilyn kehittämisestä Keravalla. Aloitteen kaikkien poliittisten ryhmien yhteisestä työryhmästä allekirjoittivat ensimmäisenä valtuutetut Jukka Nissinen (kok), Liisa Hyttinen (Vihr.), Juha Ryhänen (Vihr.), Juhani Lohikoski (Vas), Nina Korventaival (SDP), Antti Määttä (PS), Esa Savenius (kok), Inna Kallioinen (Kesk.), Eija Halme (Kesk.), Pentti Rönkkö (KD).

Yhteensä aloitteen allekirjoitti yli 40 valtuutettua 51:stä.

Lue koko aloite:

Poliittisen työryhmän perustaminen polkupyöräilyn edistämiseksi

Kerava on kaupunki, jossa on poikkeuksellisen hyvät edellytykset käyttää polkupyörää päivittäisessä liikkumisessa. Kaupunkimme on kooltaan kompakti eli etäisyydet ovat pienet. Pyörällä pääsee käytännössä 10–20 minuutissa minne vain kaupungin alueella.

Polkupyöräily vähentää liikenneruuhkia, vie vähemmän tilaa pysäköintialueilla, ei tuota saastetta, melua tai päästöjä, vaan vastaa ilmastohaasteisiin, luo liityntäliikenteen mahdollisuuksia sekä parantaa fyysistä ja psyykkista kuntoa. Polkupyöräily luo positiivista imagoa.

Polkupyöräilyn edellytyksiä on jo luotu kaupungissamme. Niitä on mahdollista edelleen kehittää. Kaikissa valtuustoryhmissä on pyöräilystä ja sen kehittämisestä kiinnostuneita valtuutettuja, joilla on ideoita. Ideat olisi hyvä saattaa kaupungin käyttöön.

Me allekirjoittajat esitämme, että kaupunkiin perustetaan poliittinen työryhmä, joka selvittää mahdollisuuksia kehittää polkupyöräilyä ja sen edellytyksiä Keravalla. Työryhmän idea olisi olla ’poikkipoliittinen’ eli olisi hyvä, jos työryhmässä olisi edustaja jokaisesta valtuustoryhmästä.

Keravalla 4.6.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *