Valtuustoaloite: Vessapassi käyttöön Keravalla

Keravan Vasemmiston valtuutettu Maila Hölttä jätti valtuuston kokouksessa 1.12.2019 valtuustoaloitteen vessapassin käyttöönotosta kaupungin tiloissa. Aloitteen allekirjoitti 35 valtuutettua.

Vessapassi on Crohn ja Colitis ry:n, Korento ry:n, Colores ry:n, Neuroliiton, syöpäjärjestöjen ja Suomen sklerodermayhdistyksen ylläpitämä ja kyseisten järjestöjen jäsenetuihin kuuluva passi, joka mahdollistaa nopean WC-käynnin niille, joiden sairaus sitä vaatii.

Vessapassin tavoitteena on helpottaa muun muassa suolistosairauksia, gynekologisia sairauksia ja tiettyjä syöpiä sairastavien mahdollisuutta päästä lähimpään vessaan. Ne vaikuttavat sairastavan arkeen, sillä tarve voi iskeä yllättäen. Myös avannepotilaiden on tärkeää päästä nopeasti WC-tiloihin.

Vessapassin käytännön ratkaisut vaihtelevat riippuen paikasta. Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi inva-WC:hen, henkilökunnan WC:hen, maksulliseen asiakas-WC:hen tai normaaliin WC:hen jonojen ohi. Vessapassitarra WC-tilojen läheisyydessä viestii muille WC:n käyttäjille, että tuollaisen tarran omaavan henkilön on päästävä nopeasti WC:hen. Vessapassi on jo käytössä mm. Ylöjärven ja Kangasalan kaupungeissa.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Keravan kaupunki ottaa vessapassin käyttöön kaupungin tiloissa ja tiedottaa tästä mahdollisuudesta myös vessapassin verkkosivuilla. Lisäksi toivomme, että kaupunki vetoaa yrittäjiin, kauppiaihin ja liikkeenharjoittajiin, että ne tekisivät samoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *