Vanhuspalveluista suurempi osa tuotettava kunnallisina

Keravan Vasemmistoliitto piti kevätkokouksen 11.3. Puolueosaston mielestä vanhuspalveluiden kuntoon laittaminen on niin tärkeä asia, että sen valvontaan on budjetoitava Keravallakin lisää resursseja. Viime aikaisten eri puolilta Suomea tulleiden huolestuttavien uutisten perusteella tiedetään, että yksityisten voittoa tavoittelevien vanhuspalvelulaitosten omavalvonta ei toimi. Lisäksi hoivaa tarvitsevien vanhusten määrä kasvaa nopeasti, joten Keravalle tarvitaan uusi, kaupungin omistama palvelutalo.

–  Kaupunginhallitukselle sekä sosiaali- ja terveyslautakunnalle on kerrottu, että joistakin yksityisistä vanhuspalvelulaitoksista ja niiden puutteista on tullut valituksia Keravan kaupungille asti, jolloin tarkastuskäynneillä on havaittu esimerkiksi henkilökunnan määrissä vajausta ja vaadittu laittamaan resurssit kuntoon.

–  Valvontatyössä on ongelmana, että tieto ongelmista ei aina kulkeudu kaupungille suoraan, vaan epämääräisiä reittejä pitkin. Kaikki valvonta toteutetaan tällä hetkellä Keravan vanhuspalveluissa oman toimen ohessa, kertoo sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Kari Salonen.

Keravan vanhusten tehostetun palveluasumisen paikoista noin puolet on kaupungin omia, ja peräti puolet ostopalveluita.

– Keravalla on lasten yksityisen varhaiskasvatuksen osalta kaupungin päätös, että sen osuus päiväkotien palveluista ei saa ylittää 30%. Sama prosenttikirjaus pitää jatkossa tehdä myös vanhuspuolelle.

– Keravalle tarvitaan uusi, voittoa tavoittelematon, kaupungin omistama palvelutalo. Kaupungin on tuotettava jatkossa suurempi osa vanhusten palveluasumisesta itse ja tätä asiaa tulemme ajamaan seuraavissa Keravan budjettineuvotteluissa, linjaa kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Pia Lohikoski.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *