Vasemmistolta ponsi Keravan vanhuspoliittiseen ohjelmaan

Keravan kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan maanantaina 11.2. Keravan vanhuuspoliittista ohjelmaa. Vasemmiston valtuustoryhmä jätti Kari Kuulaksen esittämänä ja Juhani Lohikosken kannattamana ohjelmaan ponnen, jossa otettiin kantaa muun muassa niin uimahallin pikaisen remontoinnin ja kunnan itse tuottamien vanhuspalveluiden puolesta. 

§31: Keravan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän ponsi Keravan vanhuspoliittiseen ohjelmaan

Vanhusten omanarvontunnon nostaminen ja toimintakyvyn lisääminen on tärkeää. Kaupungin tulisi vahvistaa ikäihmisten mahdollisuuksia ottaa osaa itseään koskevaan päätöksentekoon ja rohkaista ottamaan aktiivisesti osaa kunnalliseen päätöksentekoon.

Ennaltaehkäisevä työ on iäkkäämpien toimintakyvyn ylläpidossa merkittävässä asemassa, ja erilaisia virikkeitä sekä liikkumismahdollisuuksia tulisi tarjota varttuneemman väestön käyttöön. Esimerkiksi uimahallin remontti tulisi laittaa kaupungin liikuntainvestointikohteiden kärkeen, koska uinti on varsinkin iäkkäämmille hyvin soveltuva ja pidetty liikkumismuoto.

Kaupungin tulisi taata internettiä käyttämättömille mahdollisuus raha-asioidensa hoitoon. Kaupungin tulee säilyttää laskunmaksupaikka kaupungintalolla vähintään nykymuodossaan.

Kotihoidon ja muiden vanhusten kotona asumista edistävien palveluiden tulisi ensisijaisesti olla kaupungin itse tuottamaa, jotta palvelujen saatavuus ja laatu voidaan turvata. Kotihoidon tukipalvelut kuten siivous-, asiointi-, ja virkistystoiminta tulee järjestää ensisijaisesti kaupungin toimesta, jotta keravalaiset vanhukset ovat yhdenmukaisessa asemassa.

Mikäli tukipalveluja joudutaan itse tuotettujen palveluiden lisäksi myös hankkimaan ostopalveluina, tulee kustannusten lisäksi kiinnittää huomiota myös palvelujen laatuun sekä palveluntuottajan eettiseen toimintaan, jotta emme joudu katsomaan sivusta kun palveluntuottaja siirtää voittonsa veroparatiisiin ulkomaille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *