Vuoden ensimmäinen valtuusto koolla

Keravan valtuusto kokoontui tänään vuoden ensimmäiseen kokoukseen.

Isoja teemoja kokouksessa oli:

  • omavelkaisen takauksen myöntäminen Kerava-Sipoo Liikuntahallit oy:lle. Tärkeä hanke, joka parantaa kaupungissamme merkittävästi harrastusmahdollisuuksia on konkretisoitumassa, mutta valtuustoa askarrutti taloudelliset riskit, kun rakentamisen hinta nousee ja käyttäjätulot ovat epävarmat. Vasemmiston puheissa painotettiin avoimuutta asian käsittelyssä ja korostettiin ettei liikuntahalleihin satsaaminensaa olla pois kasvatuksen ja koulutuksen resursseista.
  • Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma. Suunnitelman kohdalla valtuutettu Pia Lohikoski jätti Keravan Vasemmiston toimenpidealoitteen ohjelmaan, johon kaikki muut poliittiset ryhmät yhtyivät.

Se kuului: ”(toimenpidealoite)

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2023-2025 päivittämisestä

Keravan Vasemmistoliitton valtuustoryhmä esittää, että Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma päivitetään nopeammin, jo vuoden 2024 loppuun mennessä.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden siirryttyä vuoden 2023 alusta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle, tulee strategian päivittämisen aloittaminen ajankohtaiseksi heti.”

Yllämainittujen asioiden lisäksi valtuustolle annettiin myös vastaus Keravan Valtuustoryhmän aloitteeseen valtuustoaloitteeseen: Keravan tulee selvittää Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta irtautumista. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja oli valtuutettu Pia Lohikoski.
Jätimme aloitteen vuosi sitten Venäjän sodan sytyttyä ja olisimme toivoneet pikaisempaa vastausta. Tärkeintä on kuitenkin että yhteistyö on lopettu Putinin hallintoon kiinteästi linkittyvän venäläisen Rosatomin kanssa.

Valtuustossa Vasemmistoa edustivat Pia Lohikoski, Aino Kangaspuro-Haaparanta, Juhani Lohikoski ja Shamsul Alam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *